ongewenst gedrag van konijnen

GEDRAGSTHERAPIE

De wereld van konijnen

gedragsproblemen

Door op zoek te gaan naar dingen die ik echt leuk vind en nadat we samen hadden besloten een Konijnenhotel op te starten, ben ik mij verder gaan verdiepen in de ‘wereld van konijnen’.

Zodoende kwam ik in aanraking met de opleiding ‘Gedragstherapie voor konijnen’ bij Tinley Academie.

Omdat ik konijnen een tijdelijk onderkomen ga bieden in het hotel, vind ik het belangrijk om konijneneigenaren het vertrouwen te geven dat zij hun konijn met een gerust hart in ons hotel kunnen achterlaten. Ik denk dat een opleiding over konijnengedrag daar zeker bij kan helpen.

Inmiddels heb ik in 2023 de opleiding ‘Gedragsadviseur voor konijnen’ afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik niet alleen geleerd konijneneigenaren te kunnen adviseren over allerlei zaken betreffende konijnengedrag, maar ook hoe je konijnen kunt koppelen en (her)trainen. Daarnaast kan ik helpen het gedrag van een konijn beter te begrijpen en het welzijn van het konijn door middel van het inzetten van bijvoorbeeld verrijking te verhogen.

Op dit moment zit ik in het afstudeertraject van de opleiding ‘Gedragstherapie voor konijnen’ en hoop ik deze opleiding in 2024 af te kunnen ronden.

Wil je meer weten over konijnengedrag of heb je advies nodig bij het (her)trainen of koppelen van konijnen, aarzel dan niet contact op te nemen.

Mijnnijn icon 4