Voorstellen

Over ons

konijnendeskundige

Monique Koops

Hoe het allemaal begon ….

Als klein meisje werd ik op een dag aangekeken door twee prachtige zwarte ogen met twee grote oren daarboven. De Vlaamse reus ontdekte ik in onze schuur en daar is mijn liefde voor konijnen ontstaan. Vanaf dat moment heb ik altijd konijnen gehad. Mijn konijnen hebben ervoor gezorgd dat ik veel geleerd heb over het leven van en het zorgen voor een konijn.

Daarnaast wilde ik graag de overvolle konijnenopvang helpen door nieuwe maatjes daar te halen, in plaats van te kopen in een winkel. Door het koppelen leerde ik veel over het gedrag van konijnen. Bij het laatste bezoek aan de opvang werd mijn ram Fendi gekoppeld aan een prachtige voedster met lang zwart haar. Loes was afgestaan vanwege haar vervilte vacht en ik kreeg de opdracht mee om goed voor haar vacht te zorgen. Na een paar weken merkte ik dat dit niet zo eenvoudig was en kwam ik in contact met een kattentrimmer, die ook nog konijnentrimmer bleek te zijn. Dat wilde ik ook, omdat ik het erg belangrijk vond om goed voor mijn konijn Loes te zorgen en zo geschiedde….

Inmiddels ben ik ‘Professioneel Konijnentrimmer’, gediplomeerd ‘Gedragsadviseur’ en volg ik de opleiding ‘Gedragstherapie voor konijnen’. Daarnaast heb ik meerdere trainingen over konijnen gevolgd, waaronder ‘EHBO’ voor konijnen en blijf ik bijscholen.

Amber's Fotografie 3697-1
Amber's Fotografie 4177-1

scholing

Een konijnendeskundige is een expert op het gebied van konijnen en kan advies geven over verzorging, voeding, gezondheid en gedrag van konijnen. Een konijnendeskundige kan ook helpen bij het oplossen van problemen met betrekking tot konijnen, zoals bijvoorbeeld angst, agressie, ander ‘ongewenst’ gedrag of vachtproblemen.

Opleidingen
Professioneel konijnentrimmer – Regionaal Voorlichtingsbureau – 2018
Inleiding in gedragstherapie voor konijnen – Tinley Academie – 2023
Gedragstherapie voor Konijnen – Tinley Academie – lopend
Besluit houders van dieren – Vonk Alkmaar – 2024

Cursussen
Gedrag zien en begrijpen – Cunicologie – 2020
Inleiding in de gezondheidsleer – Cunicologie – 2020
Stress en de invloeden op gedrag – Tinley Academie – 2023

Rabbit Care & Training

Samenwerking

Ik werk samen met Sandra Korhorn, eigenaar van Rabbit Care & Training en Cunicologie. Sandra is haar hele leven al gek op dieren en in het bijzonder konijnen. Het is ook niet zo gek dat zij al 18 jaar werkt als paraveterinair op een dierenartsenpraktijk. Sandra is zich steeds meer gaan specialiseren in konijnengedrag en is gediplomeerd konijnendeskundige en gedragstherapeut.

In 2018 heeft ze haar eigen bedrijf Rabbit Care & Training opgestart om konijneneigenaren te helpen bij de zorg voor hun konijnen. Daarnaast kun je ook met je konijn bij haar terecht voor Speciale Zorg in haar medisch pension.