Trimmen, Vachtproblemen en nagels knippen

Vachtverzorging

professioneel konijnentrimmer

Trimmen

Als je niet zeker bent van het trimmen van de vacht van je konijn of heeft jouw langharige konijn hulp nodig bij het onderhouden van zijn/haar vacht, kun je overwegen om een professionele konijnentrimmer in te schakelen. Een professionele konijnentrimmer heeft de expertise en de juiste uitrusting om de vacht van jouw konijn op de juiste manier te trimmen.

In 2019 heb ik de opleiding tot Professioneel Konijnentrimmer succesvol afgerond. Je kunt bij mij terecht voor advies over vachtverzorging en voor het laten trimmen van je konijn. Konijnen ervaren makkelijk stress, maar uiteraard staat het welzijn van jouw konijn bij het trimmen altijd voorop. Heb je een langharig konijn met vachtproblemen of een kortharig konijn die niet door de rui heen komt, je bent van harte welkom bij mij op locatie in Venhuizen.

Extra aandacht

Nagels knippen

Het knippen van de nagels van een konijn is een belangrijk onderdeel van de verzorging. Vooral bij konijnen die zich veel op ‘zachte’ ondergrond begeven, slijten de nagels niet voldoende.

Het is belangrijk om de nagels van jouw konijn regelmatig te controleren en te (laten) knippen, omdat te lange nagels ongemak en pijn kunnen veroorzaken.

Vind je het moeilijk en/of spannend om de nagels van je konijn zelf te knippen? Je kunt ook alleen hiervoor een afspraak maken.

Mijnnijn

Behandelingen

Tarieven

Betaling contant of via een betaalopdracht (tikkie)

Nagels
 • Nagels knippen
  € 12,50
 • Nagels knippen
  tijdens trimmen
  € 5,00
Trimmen
 • Trimmen
  tot 30 minuten
  € 40,00
 • Trimmen
  tot 60 minuten
  € 65,00
 • Trimmen
  vanaf 60 minuten
  op aanvraag
ABONNEMENT
 • Trim abonnement,
  iedere 4 weken
  € 17,50
 • Trim abonnement,
  iedere 6 weken
  € 25,00
MEDISCH
 • Medisch trimmen*
  op aanvraag
  *plakpoep, urinebrand, maden

Vachtverzorging

Tijdens de rui periode is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de vachtverzorging van je konijn. In deze periode verliest een konijn veel haar en kan de vacht gaan klitten, wat ongemak en gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Door regelmatig vachtonderhoud (trim abonnement) kost het trimmen minder tijd en zal dit minder stressvol zijn voor jouw konijn.  

De trimbehandeling vindt plaats bij mij thuis. Konijnen kunnen worden gebracht en verblijven in een ren om even te acclimatiseren totdat ze getrimd worden en weer opgehaald kunnen worden.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om je konijn te brengen, kijken we samen naar de mogelijkheden om een trimbehandeling aan huis te doen. 

MijnNijn is aangesloten bij www.konijnentrimmers.nl

mijnnijn3
adorable black and white bunny on green grass near purple tobacco flowers

Belangrijk

AANSPRAKELIJKHEID EN GEVOLGEN

Als er sprake is van een (ernstig) vervuilde vacht door bijvoorbeeld plakpoep worden scharen en scheerkoppen bot en onbruikbaar. In deze gevallen zullen extra kosten in rekening worden gebracht.

Wanneer jouw konijn ernstig vervilt is, kan het zijn dat onder het vilt wondjes en/of ontstekingen zijn ontstaan. Dit kan omdat het vervilte haar aan de huid trekt waardoor de huid kan scheuren. Ook tijdens het trimmen kunnen er wondjes ontstaan. Het kan zijn dat deze huidbeschadigingen door een dierenarts behandeld moeten worden. Deze kosten zijn voor jouw rekening en kunnen niet op MijnNijn konijnenhotel verhaald worden.